Ελλάδα

Νέο αυστηρό lockdown: Λουκέτο στα καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ

02.01.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Επανέρχεται το αυστηρό lockdown στη χώρα. Από αύριο, Κυριακή, και για μία εβδομάδα αναστέλλεται το click away, ξανακλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ, ενώ επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Στόχος της κυβέρνησης, πάντως, είναι στις 11 Ιανουαρίου να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, ενώ τα βήματα της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων θα κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε σκληρό lockdown για ακόμη μία εβδομάδα προχωρά η κυβέρνηση. Τις επόμενες εφτά ημέρες θα μπει λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις είχαν ανοίξει, ενώ επιστρέφει στις 9 η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Προτεραιότητα δίνεται στο άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούν να τα γνωρίζουν το επόμενο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα τη εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο πρωθυπουργός στάθμισε τις αποφάσεις, μίλησε με ειδικούς και είδε και τις εικόνες συνωστισμού των ημερών. Επειδή στόχος του κ. Μητσοτάκη, όπως είχε πει και στο μήνυμά του, πρώτος στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία, αποφάσισε το πρωί να προχωρήσει σε ένα αυστηρό γενικό lockdown για μία εβδομάδα, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων και θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα για τις επιπτώσεις της εορταστικής περιόδου σε ό,τι αφορά στα κρούσματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021