Υγεία

Κορωνοϊός: Στα όριά του το σύστημα υγείας – 429 ασθενείς σε ΜΕΘ

02.01.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Το 2020 έφερε το σύστημα υγείας στα όριά του. Μετά από 10 μήνες επώδυνης δοκιμασίας για τα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραφε 429 ασθενείς με κορωνοϊό, που έδιναν διασωληνωμένοι μάχη για τη ζωή τους. Το σύστημα υγείας παραμένει κορεσμένο, τόνισε, μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Θωμαΐδη, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου παρατηρήθηκε μια μικρή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής. Ωστόσο, οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι στις γιορτές μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση του ιού, εάν παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης.

Είναι θέμα ατομικής υπευθυνότητας εάν θα σταματήσει η πανδημία ή θα συνεχιστεί, τόνισε μιλώντας στο MEGA η υπεύθυνη εμβολιασμών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού και 43 νέους θανάτους από τη νόσο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πανδημία θα παραμείνει μαζί μας μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, αλλά δεν θα μας προκαλεί τα ίδια προβλήματα, καθώς όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασθέντων, τόσο θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021