Ελλάδα

Ηλικιωμένοι στο γηροκομείο Ξάνθης ποζάρουν σαν μοντέλα και είναι υπέροχοι

01.01.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Με ένα διαφορετικό ημερολόγιο, ποζάροντας οι ίδιοι σαν μοντέλα, οι ένοικοι γηροκομείου στην Ξάνθη κάνουν «ποδαρικό» στο 2021. Μέσα από τις λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες τους, μοιράζονται τις σκέψεις τους κάνοντας κοινωνούς της ζωής τους, τους κατόχους του ασυνήθιστου αυτού ημερολογίου...

Ένα ημερολόγιο που σπάει τα στερεότυπα για την τριτη ηλικία και τους οίκους ευγηρίας.

Ενα ημερολόγιο γεμάτο ζωή με μοντέλα ηλικιωμένους που μένουν στη μοναδα φροντίδας μεγας βασιλειος στην Ξανθη.

Η Καλλιόπη Νάκου χαμογελά με άνεση στο φακό κρατώντας τρεις κοκκινες τουλίπες για το ποδαρικό του Ιανουαρίου.«Αγάπησα και με αγάπησαν πολύ».

Κάθε μήνας έχει το δικό του πρόσωπο. Με λαμπερά χρώματα που τονίζουν τις ρυτίδες σαν παράσημα..

«Πόσο αστεία είναι η ζωή τελικά!!! Αρκεί το αεράκι από τη βεντάλια μου να διώχνει κάθε κακό» Αγαθή Ανδρεάδου

«Ένα σφίξιμο χεριών …κι ένα σφίξιμο χειλιών» Θεόδωρος Παυλίδης

«Είμαι έτοιμη… κοιτάζω μπροστά αλλά πατάω γερά στο τώρα!» Βασιλική Τσοκαλίδου

«Το βιβλίο με κάνει να ταξιδεύω… τελικά τη 2η φορά που το διαβάζω, μου φαίνεται καλύτερο! Να ήταν έτσι και η ζωή μας!!!» Ευαγγελία Καρακεσίσοσγλου.

Στο εξωφυλλο του ημερολογίου ποζάρει ο Λευτέρης Γιαγκίδης με το καβουράκι και το κομπολοι του στο χερι.Στο πρόσωπο του ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος αναγνώρισε τον συνάδελφο και καλό φίλο του πατέρα του .Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στην απευθείας σύνδεση με το γηροκομείο.Όλα τα μοντέλα του ημερολογίου ήταν εκεί.

Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης της καλλιτεχνικής ομάδας φωτογράφισης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης μαζί με τον φωτογράφο Γρηγόρη Λεοντιάδη τους υπευθύνους του γηροκομείου.

Αρχική σκέψη ήταν να κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα για τις οικογένειες των ηλικιωμένων και για τους ίδιους όμως από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τα τηλέφωνα έχουν σπάσει από όσους θέλουν να το αποκτήσουν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/01/2021