Ελλάδα

Η Ελλάδα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά της «απελευθέρωσης»

01.01.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Το 2020, έτος της πανδημίας του κορωνοϊού, «αποσύρθηκε» δίνοντας τη θέση του στο ελπιδοφόρο 2021. Η χρονιά που σημαδεύτηκε από τον κορωνοϊό και «πλήγωσε» βαρύτατα τον πλανήτη, έληξε με τη χαρμόσυνη είδηση της ανάπτυξης εμβολίων για την αντιμετώπισή του, γεννώντας αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Στην Ελλάδα, η υποδοχή του έτους της ...απελευθέρωσης από τον κορωνοϊό, έγινε με φαντασμαγορικό τρόπο, με τους πολίτες να υποδέχονται την νέα χρονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο. Τις εντυπώσεις έκλεψε για άλλη μια φορά η Αθήνα, όπου από το Λόφο του Λυκαβηττού στήθηκε ένα πάρτι βεγγαλικών, δίνοντας την εκκίνηση για μια χρονιά λαμπερή και φωτεινή.

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την έλευση του 2021 και σήμανε την έναρξη για τη μεγάλη γιορτή.

Την ίδια ώρα, από το Λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία καλωσόριζαν το νέο έτος.

Στο χορό μπήκε και η πολύπαθη Θεσσαλονίκη, η πόλη που έζησε πιο δύσκολα τη μεγάλη περιπέτεια του 2020.

Φαντασμαγορική ήταν η υποδοχή του 2021 σε όλες οι περιοχές της χώρας. Η Λαμία, η Ξάνθη, η Εύβοια που επιβίωσε από μια καταστροφική για το νησί χρονιά.

Οι κάτοικοι όλης της χώρας, με την ελπίδα ότι τα καλύτερα είναι μπροστά, υποδέχτηκαν το νέο έτος όσο πιο εντυπωσιακά μπορούσαν, περιμένοντας από το 2021 να ανταποδώσει.

Την πιο διαφορετική παραμονή Πρωτοχρονιάς ζήσαμε χθες, λόγω των αυστηρών μέτρων που ήταν σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Η Αθήνα έμοιαζε με «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις δέκα το βράδυ και τους σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους.

Από την πρώτη κιόλας μέρα του χρόνου, η Αθήνα είναι άδεια κι έρημη. Όσοι κυκλοφορούν σήμερα, είναι εκείνοι που έχουν πολύ καιρό να βγουν από τα σπίτια τους και εκμεταλλευόμενοι τον πολύ καλό καιρό, απολαμβάνουν το κέντρο της πόλης, το οποίο είναι άδειο.

Η αστυνομία βρίσκεται από νωρίς το πρωί στους δρόμους και πραγματοποιεί ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Χθες παραμονή πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκαν 78.000 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια και σημειώθηκαν 1300 παραβάσεις. Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι και στα σημεία εισόδου και εξόδου από την πόλη.

Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι παρόμοια. Ωστόσο όσο περνάει η ώρα ο κόσμος κυκλοφορεί περισσότερο με την αστυνομία να βρίσκεται στους δρόμους και να κάνει ελέγχους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/01/2021