Ελλάδα

Η Ελλάδα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά της «απελευθέρωσης»

01.01.2021 | 19:57

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, αλλά με άδειους δρόμους και πλατείες, υποδέχθηκε η Ελλάδα τον ερχομό του 2021. Τις εντυπώσεις έκλεψε η Αθήνα όπου τα βεγγαλικά πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αλλά και από το λόφο του Λυκαβηττού, αγκάλιασαν τον αττικό ουρανό, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη μιας καλύτερης, πιο αισιόδοξης και πιο φωτεινής χρονιάς!

Με εντυπωσιακό τρόπο αποχαιρέτησε η χώρα μια δύσκολη χρονιά, ξορκίζοντας τους φόβους για εκείνη που έρχεται. Με πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα όλες οι πόλεις της Ελλάδας υποδέχτηκαν το νέο έτος. Τα πρώτα δευτερόλεπτα του 2021 ήταν μια εκρηκτική γιορτή.

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την έλευση του 2021 και σήμανε την έναρξη για τη μεγάλη γιορτή

Από τον Λυκαβηττό, το Καλλιμάρμαρο και άλλα σημεία, τα πυροτεχνήματα εντυπωσίασαν τους Αθηναίους που βγήκαν στα μπαλκόνια να θαυμάσουν το θέαμα. Η άδεια πόλη γέμισε φως και λάμψη, υποδεχόμενη την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Την ίδια ώρα, από το Λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία καλωσόριζαν το νέο έτος.

Εντυπωσιακή υποδοχή για το «Blue Star Chios», το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά, λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του έτους.

Στο χορό μπήκε και η πολύπαθη Θεσσαλονίκη, η πόλη που έζησε πιο δύσκολα τη μεγάλη περιπέτεια του 2020.

Στη Θεσσαλονίκη ο αγιος βασιλης ηρθε… με το ταξί του και μίλησε μέσω του MEGA  σε όσους περιμένουν τα δώρα του.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ και του 1ου πυροσβεστικού σταθμού της πόλης. Οι πυροσβέστες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες και ξωτικά, κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του επταώροφου κτιρίου στα μπαλκόνια των θαλάμων, μοιράζοντας δώρα, αλλά και χαρά στους ασθενείς.

Μόνη της άλλαξε το χρόνο η κυρά Ρηνιώ της Κινάρου, με ήρεμο νοτιά, όπως είπε η ίδια στο MEGA.

Φαντασμαγορική ήταν η υποδοχή του 2021 σε όλες οι περιοχές της χώρας. Η Λαμία,η Ξάνθη, η Εύβοια που επιβίωσε από μια καταστροφική για το νησί χρονιά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/01/2021

Ελλάδα