Κόσμος

Το MEGA στις πρωτεύουσες του κόσμου

31.12.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Γεύση από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μεγάλες πρωτεύουσες, πήρε το MEGA.

Οι κάτοικοι στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, περιμένουν να υποδεχτούν τη νέα χρονιά.

Οι  ανταποκριτές του MEGA στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και το Βέλγιο, Πέτρος Κασφίκης, Θύμιος Τζάλας και Σαράντης Μιχαλόπουλος, μετέφεραν το κλίμα και τις τελευταίες ειδήσεις.

Οι Βέλγοι ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τη χειρότερα χρονιά αφού μέτρησαν 20 χιλιάδες ψυχές. Στο ρεβεγιόν σήμερα θα μπορούν να έχουνμόνο έναν επισκέπτη, όσοι δεν έχουν οικογένεια μπορούν να υποδεχτούν μέχρι 2 άτομα.

Στο Λονδίνο για πρώτη φορά από το 1999 που καθιερώθηκαν οι εορτασμοί στο London Eye δεν θα υπάρξουν πυροτεχνήματα και λάμψη όπως βλέπαμε τις άλλες χρονιές. Οι συναθροίσεις απαγορεύονται τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Όμορφή αλλά άδεια η Ουάσιγκτον. Σε εμπορικό κέντρο, το οποίο υπό κανονικές, συνθήκες θα είχε πολύ κόσμο φέτος δεν ισχύει και τίποτα δεν θυμίζει τις γιορτινές εικόνες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η πόλη είναι μια σκιά του παλιού καλού εαυτού της και αυτό είναι κάτι που γίνεται αισθητό στην καθημερινότητα.

Οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ πολλά μαγαζιά και γραφεία εξακολουθούν να είναι κυριολεκτικά σφραγισμένα με σκληρές ξύλινες επιφάνειες, ένα μέτρο που το είχαν πάρει για να αποφύγουν τις λεηλασίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαμε όλους τους τελευταίους έξι μήνες.

Και φυσικά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που εργάζεται στην Ουάσιγκτον μένει σε δύο γειτονικές πολιτείες, το Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια, οι οποίες λειτουργούν ουσιαστικά ως προάστια της αμερικανικής πρωτεύουσας. Όλος, λοιπόν, αυτός ο κόσμος που εργάζεται μέσω τηλεργασίας δεν έρχεται πλέον στην πόλη και αυτό έχει σίγουρα συμβάλει στην ερήμωση του κέντρου.

Και σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο αντίκτυπος των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το καλοκαίρι, οι οποίες σε συνδυασμό με τη πανδημία δημιούργησαν την εικόνα μιας έρημης και οχυρωμένης πόλης.

Ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί για παράδειγμα να είναι αποκλεισμένος με ένα ψηλό μεταλλικό φράχτη.

Παρόλα όμως αυτά, υπάρχει σίγουρα ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, καθώς ο κόσμος της Ουάσιγκτον ελπίζει ότι από τον Ιανουάριο θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που θα πάρει πιο σοβαρά τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και μια πιο ενωτική φωνή που θα κατευνάσει τις εντάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/12/2020