Ελλάδα

«Επιχείρηση» ρεβεγιόν: Μπλόκα, έλεγχοι και μια διαφορετική Πρωτοχρονιά

31.12.2020 | 20:00 Eνσωμάτωση

Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποιούν από το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί στα διόδια και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων.

Τόσο σήμερα παραμονή όσο και αύριο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αστυνομικοί θα βρίσκονται και στους δύο σταθμούς διοδίων του Λεκανοπεδίου.

Άντρες της Τροχαίας θα σταματούν κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο και θα ελέγχουν εάν όλοι οι οδηγοί πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μετακίνησης.

Μπλόκα έχουν στηθεί και στους παράδρομους των Εθνικών Οδών σφραγίζοντας όλους τους εναλλακτικούς δρόμους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να εγκαταλείψει την Αθήνα.

Το… κόλπο της ελιάς

Υπάρχουν κι εκείνη που θέλουν να αποδράσουν από την πόλη. Η συχνότερη δικαιολογία; Το μάζεμα της ελιάς. Χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα όμως προβλέπεται 3οο ευρώ πρόστιμο και αναστροφή στα διόδια.

Επιχείρηση «ρεβεγιόν»

Περισσότεροι από  10 χιλιάδες αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 4,5 χιλιάδες στην Αττική θα βρίσκονται στο δρόμο και θα ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης μετά τις 10 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί, ενώ στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε ή αυστηρή τήρηση των μέτρων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ στο στόχαστρο θα βρίσκονται

Χθες στη Θεσσαλονίκη καλλιτέχνες έκαναν συναυλία στα… μπαλκόνια σπιτιών με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Συναγερμός για τα κορωνοπάρτι

Η δυνατή μουσική και οι φωνές που ακούγονταν από ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη θέση Βουρβουρού στη Χαλκιδική οδήγησε τους αστυνομικούς σε άλλο ένα κορωνοπάρτυ.

Εννέα ανήλικοι νοίκιασαν ένα δωμάτιο και διοργάνωσαν ένα ξέφρενο πάρτυ. Σε όλους αποδόθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Ρεβεγιόν με μήνυμα

Όσοι θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να κάνουν ρεβεγιόν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα πρέπει προηγουμένως να στείλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Υπό αυστηρή επιτήρηση θα τεθούν αύριο το πρωί και οι ιεροί ναοί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Τελευταία βόλτα

Αρκετός κόσμος, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε μια τελεύταία βόλτα πριν την αλλαγή του έτους.

Μάλιστα, το Σύνταγμα, πλημμύρισε από κόσμο, με την Αστυνομία, να προτρέπει τους πολίτες να μη συνωστίζονται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/12/2020