Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών – «Φρένο» από τον πρωθυπουργό

30.12.2020 | 16:42 Eνσωμάτωση

Έντονη κριτική δέχθηκε η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, για το γεγονός ότι διάφοροι αξιωματούχοι της εμβολιάστηκαν έναντι του κορωνοϊού, παίρνοντας ουσιαστικά τη σειρά υγειονομικών και ευπαθών ομάδων.

Από την πλευρά τους, γιατροί και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται  ότι αφήνονται πίσω ενώ έχουν προτεραιότητα. Στην Ευρώπη ωστόσο δεν συμβαίνει αυτό.

Τέλος στην «πασαρέλα» εμβολιασμών

Όποιος πρόλαβε πρόλαβε διαμηνύει τώρα η κυβέρνηση στα κυβερνητικά στελέχη μετά τις selfies που έβγαλαν διαφημίζοντας τον εμβολιασμό τους.

Είχε προηγηθεί ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα του πρωθυπουργού στο Μαξίμου σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» καθώς τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται πως αγνόησαν τις εντολές που είχαν.

Την οργή του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στα  «Παραπολιτικά fm» και ανακοινώνοντας πως μετά τους 66 που πρόλαβαν να εμβολιαστούν δεν θα μπουν άλλοι.

Παράλληλα φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε σε διαμαρτυρίες υγειονομικών πως οι κυβερνητικοί τους πήραν την σειρά και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι έκανε τον εμβολιασμό κυβερνητικό πανηγυράκι.

Αν και τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί σημείωναν πως ο εμβολιασμός έχει και χαρακτήρα παραδείγματος κάποιοι φαίνεται πως το παράκαναν και δεν κατάλαβαν πως υπάρχει όριο.

Οι αποστάσεις που κράτησε ο Νικόλαος Σύψας από την επιτροπή που χειρίζεται την εμβολιαστική διαδικασία είναι παραπάνω από εμφανείς της γενικευμένης δυσαρέσκειας που υπάρχει.

Σήμερα εμβολιάστηκε και ο Δημήτρης Κουτσόυμπας

Στην είσοδο του Ευαγγελισμού τον περίμενε ο Βασίλης Κικίλιας καθώς ολοκληρώθηκε ένας κύκλος πολιτικών αρχηγών. Η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου.

Αντιδράσεις για τον εμβολιασμό συγύζου υπουργού

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και για τον εμβολιασμό της συζύγου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η οποία δεν είναι ούτε πολιτικός, όπου 0 εμβολιασμός τους είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο ούτε ανήκουσα σε ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η κ. Πόπη Καλαϊτζη, είναι υγειονομικός που εργάζεται στο Ασκληπειίο της Βούλας.

Έτσι ο εμβολιασμός της δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητα του συζύγου της.

Μάλιστα η ίδια δημοσιοποίησε τον εμβολιασμό της για να πείσει και άλλο κόσμο να κάνει το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.

Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της Οξφόρδης

Το εμβόλιο της Οξφόρδης πήρε το βρετανικό οκευ για κυκλοφορία και η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο που θα βγει από την φαρμακευτική ΑstraΖeneza.

Είναι πιο φθηνό από τα υπάρχοντα και διατηρείται σε απλά ψυγείαΟι Βρετανοί παρήγγειλαν 100 δόσεις για 50 εκατομύρια πολίτες αφού παντού η ζήτηση για όλα τα εμβόλια που παράγουν οι φαρμακευτικές είναι μεγάλη. Τόση που να δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα.

Στην Γαλλία οι εμβοπλιασμοί θα γίνουν πρώτα σε οίκουςευγηρίας και μετά στους υγειονομικούς .

Στην Γερμανία η προτεραιότητα είναι να εμβολιαστούν πρώτα όσοι μένουν σε γηροκομεία, οι πολίτες που είναι άνω των 80, και στην συνέχεια το υγειονομικό προσωπικό.

Παράλληλα η Άνγκελα Μερκελ οργανώνει εκστρατεία κατά των αρνητών κατηγορώντας τους πως η συμπεριφορά τους στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/12/2020