Ελλάδα

Εισιτήριο για επιστροφή στην κανονικότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

30.12.2020 | 13:13 Eνσωμάτωση

Eνώ οι εμβολιασμοί στη χώρα μας συνεχίζονται κανονικά, ετοιμάζεται το «υγειονομικό διαβατήριο» για όσους έχουν λάβει την πρώτη δόση. Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ το πιστοποιητικό θα εκδίδεται με τους κωδικούς TAXIS και ΑΜΚΑ, καθώς και από τα ΚΕΠ.

Εισιτήριο για μία διαφορετική κανονικότητα αναμένεται να αποτελέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι εμβολιάζονται για πρώτη φορά θα λαμβάνουν αυτό το έντυπο, που μεταξύ άλλων αναφέρει το είδος του εμβολίου που χορηγήθηκε, την ημερομηνία του πρώτου εμβολιασμού και την ημερομηνία της αναμνηστικής δόσης.

Όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης δόση του εμβολίου, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση εμβολιασμού, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Χθες, μετά από 9 ημέρες με τριψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, η Ελλάδα κατέγραψε 1.047 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το περασμένο 24ωρο 458 άνθρωποι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις εντατικές, ενώ 58 έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Καλύμνου, μετά τον εντοπισμό 39 κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε σταδιακά να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Μέχρι να δημιουργηθεί όμως αυτή η συλλογική ανοσία, απαιτείται εγρήγορση.

Τις υγειονομικές αρχές προβληματίζει η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου την τελευταίο εβδομάδα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σήμερα το πρωί, λίγο περισσότερα από 10.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού έφτασαν στην Κρήτη. Κάτω από δρακόντεια μέτρα μεταφέρθηκαν σε ειδικές αποθήκες όπου θα παραμείνουν μέχρι να ξεκινήσει η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού.

Η έναρξη του πρώτου κύματος εμβολιασμών αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου από το προσωπικό των νοσοκομείων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2020