Καιρός

Με βροχές φεύγει το 2020 – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

30.12.2020 | 14:02 Eνσωμάτωση

Με βροχές θα μας αφήσει αυτή η χρονιά, οι οποίες όμως δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Η νέα χρονιά θα μας βρει με βελτιωμένο καιρό και αρκετό ήλιο.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα παρουσιάσει μια σύντομη επιδείνωση, φυσιολογική για την εποχή. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το βράδυ και στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα βορειοδυτικά ορεινά περίπου στα 1400μ υψόμετρο. Λιγότερο θα επηρεαστούν οι υπόλοιπες περιοχές, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι. Κάποιες βροχές θα παραμένουν μέχρι και την αλλαγή του χρόνου στο ανατολικό Αιγαίο και με πιο εξασθενημένα φαινόμενα στα δυτικά, κυρίως στη δυτική Στερεά και στα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση. 9-12 βαθμούς σε δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, 15-17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 17-18 βαθμούς στο Αιγαίο, τοπικά 19 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 5-6 και το πρωί 7 μποφόρ. Νοτιάδες στο Αιγαίο 5-6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές μέχρι και το μεσημέρι και βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 13-17 βαθμούς, νοτιάδες 5-6 πρόσκαιρα και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη οι βροχές που περιμένουμε θα έχουν διάρκεια μέχρι το μεσημέρι, αλλά θα είναι ασθενείς ως μέτριας έντασης. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 9-15 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 4-6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2020