Κόσμος

Σκότωσε και διαμέλισε την 24χρονη ερωμένη του

28.12.2020 | 17:47

12,5 χρόνια φυλάκισης αποφάσισε το δικαστήριο για τον διεθνώς γνωστο ιστορικό Όλεγκ Σοκόλοφ , ο οποίος το δολοφόνησε και τεμάχισε την 24χρονη φοιτήτρια και ερωμένη του Αναστασία Γιεσένκο πριν από ενα χρόνο.

Ο 64χρονος ιστορικός και ναπολεόντιος λάτρης με ειδίκευση στην στρατιωτική ιστορία της Γαλλίας είχε παραδεχθεί το αποτρόπαιο έγκλημα και δήλωσε μετανιωμένος.

“Η φυλάκιση δεν μπορεί φέρει πίσω στην οικογένεια την αγαπημένη τους κόρη.”

Η εισαγγελική αρχή είχε πρότεινε 15ετή κάθειρξη, με τον συνήγορο υπεράσπισης να ζητεί μείωση, λόγω του ότι ο ιστορικός είναι πατέρας 4 παιδιών κι έχει υπέργηρους γονείς.

Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν ένας άνδρας συλλαμβάνεται μεθυσμένος στο ποτάμι Μόικα της Αγίας Πετρούπολης κουβαλώντας μια τσάντα .

Προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τα μέλη της συντρόφου του που είχε σκοτώσει πυροβολώντας την 4 φορές.

Επί δύο ημέρες έκρυβε το πτώμα στην ντουλάπα του σπιτιού του και στην συνέχεια αποφάσισε να το εξαφανίσει διαμελίζοντάς το με μαχαίρι κουζίνας και ένα πριόνι.

Μετά την σύλληψή του εντοπίστηκαν και άλλα μέρη του σώματος της άτυχης κοπέλας σε κοντινά σημεία αλλά και στο διαμέριμα του ιστορικού.

Στο δικαστήριο ο Σοκόλοφ ισχυρίστηκε ότι η Γεσένκο του είχε επιτεθεί με ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους και τότε εκείνος την πυροβόλησε.

Η 24 χρονη Αναστασία Γεσένκο είχε μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη από την περιοχή του Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία και ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Συζούσε με τον ιστορικό τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ο Σοκόλφ ήταν λάτρης του Ναπολέοντα και οργάνωνε πολύ συχνά παραστάσεις στις οποίες ο ίδιος υποδυόταν τον Γάλλο αυτοκράτορα. Είχε μάλιστα συγγράψει πολλές ερευνητικές εργασίες για τον Ναπολέοντα μερικές από τις οποίες συνέγραψε μαζί με το θύμα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 28/12/2020

Κόσμος