Υγεία

Ο συμβολικός εμβολιασμός του «στρατηγού» κατά της πανδημίας

27.12.2020 | 19:58 Eνσωμάτωση

Ο επιδημιολόγος εμφανίστηκε ξανά στις οθόνες μας αυτή τη φορά από το νοσοκομείο «Αττικόν», για να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

– Αυτό ήταν! Ούτε που το κατάλαβα, ευχαριστώ!

– Να είστε καλά!

Τέλη Φεβρουαρίου ήταν η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ο επιδημιολόγος – στρατηγός της μάχης κατά της πανδημίας εμφανίστηκε ξανά στις οθόνες μας αυτή τη φορά από το νοσοκομείο «Αττικόν», για να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

– Φοβάστε;

– Αν φοβάμαι; Όχι καλέ. Εμβολιάζομαι με το εμβόλιο της γρίπης εδώ και… δε θυμάμαι πόσα χρόνια.

«Χτύπησε ξύλο ο Τσιόδρας»

Ο κ. Τσιόδρας εμβολιάζεται τακτικά, συνεπώς δε φοβήθηκε το τσιμπημα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του φονικού ιού στη χώρα μας.

Έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη και την πολιομυελίτιδα, ωστόσο όπως ο ίδιος ειπε, όχι για τον έμπολα… και χτύπησε ξύλο.

– Του Έμπολα δεν το έχω κάνει ακόμα.

«Δεν είναι το τέλος ακόμη»

Ο μειλίχιος και ψύχραιμος καθηγητής τον περασμένο Μάρτιο λύγισε, όταν αναφερόμενος σε επιστολή που έλαβε, η οποία έγραφε ότι «κάνουμε μεγάλη φασαρία για μερικούς ηλικιωμένους»

Όταν χρειάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όπου επικρατούσε αναστάτωση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των νέων περιοριστικών μέτρων.

«Eίμαστε όλοι… είμαστε όλοι αδέρφια μαζί σε αυτό. Αδέρφια είμαστε».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του – έστειλε μήνυμα στους πολίτες: Τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει

«Δεν είναι το τέλος ακόμη. Αυτό θα έρθει σταδιακά, γι αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε υπομονετικοί, προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Ενημέρωση στην ενημέρωση, πλέον όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα τον άνθρωπο που μας συνόδευσε με την πληροφόρηση, τις οδηγίες, τις συμβουλές και τις εντάσεις έως τη ημέρα του εμβολιασμού, σε μια μεγάλη, πρώτη νίκη πριν από την ήττα της φονικής πανδημίας που δοκίμασε τις αντοχές ολόκληρου του πλανήτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2020