Υγεία

Με sms στο 13034 το ραντεβού για εμβολιασμό

27.12.2020 | 20:05

Ένα…κλικ θα χρειάζεται για να κλεισουμε ραντεβου για να εμβολιαστούμε.

Με την πρώτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» να βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, η διαδικασία για να κανονίσουμε το ραντεβού, στη δεύτερη φάση του Φεβρουαρίου και τη τρίτη του Ιουνίου, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα μέσω διαδικτύου ή, εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, με τη βοήθεια των φαρμακείων και των ΚΕΠ.

Βήμα – βήμα η διαδικασία για τον εμβολιασμό

Σε πρώτη φάση, οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν εάν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και πρέπει να προηγηθούν του υπόλοιπου πληθυσμού, εισάγοντας το ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμο τους στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr ή να στείλουν γραπτό μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό 13034.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο», «ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ενεργοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση».

Για το κλείσιμο του ραντεβού σε λίγες ημέρες από τώρα, οι πολίτες θα εισέρχονται με τα στοιχεία του TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr. Το ραντεβού θα επιβεβαιώνεται μέσω sms στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034 στο οποίο θα αναφέρεται το εμβολιαστικό κέντρο και η ώρα. Όταν φτάσουμε στο σημείο, δείχνουμε τον μοναδικό κωδικό που θα μας έχει σταλεί και κάνουμε το εμβόλιο.

«Είναι δύο οι δόσεις σχεδόν για όλα τα εμβόλια εκτός Johnson. To μήνυμα μας ενημερώνει και για τα δύο ραντεβού…» πρόσθεσε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν το ραντεβού τους αν προκύψει σοβαρός λόγος και να κλείσουν νέο.

Και σε φαρμακεία και ΚΕΠ τα ραντεβού

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω των φαρμακοποιών και των υπαλλήλων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της (ΚΕΠ) γειτονιάς τους.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» άρχισε με τους υγειονομικούς και τους διαμένοντες και εργαζόμενους στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο με όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Τον Ιούνιο, στη Τρίτη φάση, θα εμβολιαστούν οι άνω των 18, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/12/2020

Υγεία