Ελλάδα

Ληστεία σε καφετέρια στα Εξάρχεια

27.12.2020 | 20:24 Eνσωμάτωση

Θρασύτατη ληστεία σήμερα το πρωί σε καφετέρια στα Εξάρχεια. Ένας νεαρός παρουσιάστηκε σαν πελάτης και όσο η υπάλληλος προσπαθούσε να ετοιμάσει την παραγγελία εκείνος άρπαξε τις εισπράξεις από το ταμείο και εξαφανίστηκε.

Λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα και ένας άνδρας μπαίνει σε καφετέρια στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια.

Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στο κατάστημα δεν υπάρχει κανένας άλλος πάρα μονόν η υπάλληλος και σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ο ληστής με το καπουτσίνο

Ήρεμος και ευγενικός απευθύνεται στην υπάλληλο και κάνει την παραγγελία του.

Θέλει να κερδίσει χρόνο και για τον λόγο αυτό ζητά έναν ακόμη καφέ λέγοντας πως είναι για τον εργοδότη του.

Ζήτησε συγγνώμη

Ο χρόνος πιέζει και πλέον ο δράστης αποφασίζει να ανοίξει την ταμειακή μηχανή. Αρπάζει ένα μέρος από τις εισπράξεις ενώ, πιστεύοντας ότι η υπάλληλος δεν τον έχει αντιληφθεί, αρχίζει να μετρά τα χρήματα.

Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος ληστών. «Είναι η δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά καταδίωξα εγώ ο ίδιος έναν ληστή και τον έπιασα. Λίγο πιο κάτω από το μαγαζί. Έχουμε τρομερό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι μια αφύλαχτη γειτονιά ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες και τις βραδινές. Απαιτούμε από το κράτος περισσότερη ασφάλεια. Παλεύουμε σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη μέσα στην πανδημία. Δεν έχουμε κλείσει το μαγαζί. Το κρατάμε ανοιχτό και όρθιο και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα», λέει ο Γιώργος Χαλκιάς, διευθυντής καταστήματος.

Ο δράστης εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής, ενώ οι Αρχές θεωρούν πως το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2020