Ελλάδα

Ληστεία σε καφετέρια στα Εξάρχεια

27.12.2020 | 20:24

Θρασύτατη ληστεία σήμερα το πρωί σε καφετέρια στα Εξάρχεια. Ένας νεαρός παρουσιάστηκε σαν πελάτης και όσο η υπάλληλος προσπαθούσε να ετοιμάσει την παραγγελία εκείνος άρπαξε τις εισπράξεις από το ταμείο και εξαφανίστηκε.

Λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα και ένας άνδρας μπαίνει σε καφετέρια στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια.

Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στο κατάστημα δεν υπάρχει κανένας άλλος πάρα μονόν η υπάλληλος και σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ο ληστής με το καπουτσίνο

Ήρεμος και ευγενικός απευθύνεται στην υπάλληλο και κάνει την παραγγελία του.

Θέλει να κερδίσει χρόνο και για τον λόγο αυτό ζητά έναν ακόμη καφέ λέγοντας πως είναι για τον εργοδότη του.

Ζήτησε συγγνώμη

Ο χρόνος πιέζει και πλέον ο δράστης αποφασίζει να ανοίξει την ταμειακή μηχανή. Αρπάζει ένα μέρος από τις εισπράξεις ενώ, πιστεύοντας ότι η υπάλληλος δεν τον έχει αντιληφθεί, αρχίζει να μετρά τα χρήματα.

Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος ληστών. «Είναι η δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά καταδίωξα εγώ ο ίδιος έναν ληστή και τον έπιασα. Λίγο πιο κάτω από το μαγαζί. Έχουμε τρομερό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι μια αφύλαχτη γειτονιά ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες και τις βραδινές. Απαιτούμε από το κράτος περισσότερη ασφάλεια. Παλεύουμε σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη μέσα στην πανδημία. Δεν έχουμε κλείσει το μαγαζί. Το κρατάμε ανοιχτό και όρθιο και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα», λέει ο Γιώργος Χαλκιάς, διευθυντής καταστήματος.

Ο δράστης εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής, ενώ οι Αρχές θεωρούν πως το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.