Ελλάδα

Κορωνοϊός: Βήμα – βήμα το σχέδιο της αστυνομίας για τη μεταφορά των εμβολίων

27.12.2020 | 13:08 Eνσωμάτωση

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα για τη μεταφορά των εμβολίων στα 450 εμβολιαστικά κέντρα που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία σε όλη τη χώρα, με τους αξιωματούχους της λεωφόρου Κατεχάκη να σημειώνουν ότι «η κινητοποίηση για τη μεταφορά των εμβολίων θα παραπέμπει σε μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού», όπως και είδαμε.

Η μεταφορά των εμβολίων έγινε με συνοδεία περιπολικών, ενώ σε 24ωρη βάση φρουρείται και η αποθήκη όπου φυλάσσονται τα εμβόλια.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου περιέγραψε ότι στην κινητοποίηση μετέχουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, με αρμοδιότητα τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τυχόν απόπειρα κλοπής των εμβολίων ή ακόμα και δολιοφθοράς. Για τον ίδιο λόγο τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή και ανταλλάσσουν πληροφορίες και με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Πλην της ασφάλειας, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. έχει διαμορφωθεί και στην ανάγκη για την άμεση μεταφορά του εμβολίου και στα 1.018 συνολικά εμβολιαστικά κέντρα, δεδομένου ότι θα πρέπει να μεταφέρεται άμεσα καθώς έχει διάρκεια ζωής μόλις 5 ημέρες από τη στιγμή που θα βγει από την βαθιά κατάψυξη.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, η οποία επίσης μετέχει στη διαδικασία, να τοποθετηθεί σε ρόλο «συνδέσμου» με τις υπηρεσίες της αστυνομίας ανώτατος αξιωματικός (ταξίαρχος) της ΕΛ.ΑΣ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2020