Καιρός

Brexit: Ολονύχτιες διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία

24.12.2020 | 13:33 Eνσωμάτωση

Τεσσεράμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 η Μεγάλη Βρετανία ολοκληρώνει σήμερα την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τεσσεράμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 η Μεγάλη Βρετανία ολοκληρώνει σήμερα την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
Στο ρυθμό της εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit κινούνται οι Βρυξέλλες. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν όλο το βράδυ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές, οι δύο πλευρές οριστικοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στις λίγες επόμενες ώρες.

Έτσι, και εφόσον δεν υπάρξει κάποια από τις συνήθειες ανατροπές της τελευταίας στιγμής, η παραμονή των φετινών Χριστουγέννων θα σηματοδοτήσει το τέλος του θρίλερ που ξεκίνησε με το αποτέλεσμα-σοκ του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016, στο οποίο το 52% των Βρετανών αποφάσισε την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020