Ελλάδα

Χριστούγεννα υπό αστυνομικό κλοιό, περιπολίες και drones

23.12.2020 | 19:57 Eνσωμάτωση

Me 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones αλλά και ελικόπτερα θα περάσουμε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Σε επιφυλακή για τα επόμενα τουλάχιστον δυο εικοσιτετράωρα μπαίνει ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοιου στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Επιχείρηση …ρεβεγιόν

Σχεδόν 5.000 ένστολοι θα βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπέδιου με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για πολιτείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετα την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα.

«Ειδικά τις ημέρες των εορτών να τηρήσουμε αυστηρότατα τις συστάσεις των ειδικών, κατά προτίμηση με την οικογένειά μας, με τις εντολές που έχουμε δώσει, με πολύ μεγάλη φροντίδα, για να μπορέσει το ’21 να συνεχιστεί αυτή η μείωση των κρουσμάτων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πέρα από τα μπλόκα περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία.

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση η όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παράνομη της πρωτοχρονιάς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2020