Πολιτική

To σχέδιο για τα περιοριστικά μέτρα στις γιορτές

23.12.2020 | 13:07

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη αφορούσε την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων τις ημέρες των εορτών και πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί με πρώτο τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, συζήτησαν για το σχέδιο που θα εφαρμοστεί και κυρίως για τους ελέγχους κατά τις βραδινές ώρες που απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και αυστηροί σε κάθε επίπεδο. Όπως τονίζουν από χθες, κάθε αυτοκίνητο ή πεζός που θα κινείται εκτός σπιτιού 22:00 με 05:00 θα ελέγχεται.

Τώρα για το τί θα γίνει μετά τις 7 Ιανουαρίου, θα καθοριστεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα δείξουν αν θα πάμε σε παράταση του lockdown, χαλάρωση των μέτρων ή σε τοπικά lockdown όπου το ιϊκό φορτίο είναι αυξημένο.

Ο πρωθυπουργός έχει επισκεφτεί από το πρωί το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Γιαννιτσών καθώς και Ορφανοτροφείο Θηλέων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές, είπε ότι τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα κρουσματα μειώνονται σταθερά και επανέλαβε ότι πρέπει να περάσουμε τις γιορτές σε στενό κύκλο.

Επίσης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει στις 27, είπε ότι ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο από τους πρώτους και μετά θα έχουμε σταθερή ροή.

Επανέλαβε επίσης ότι οι υγειονομικοί θα έχουν προτεραιότητα και πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Πολιτική