Υγεία

Το MEGA στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον – Όλο το σχέδιο «Ελευθερία»

23.12.2020 | 20:11

Το MEGA μπήκε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον, με τους γιατρούς να εξηγούν όλη τη διαδικασία από την στιγμή που ο πολίτης θα φτάνει στο κέντρο μέχρι τη στιγμή του εμβολιασμού.

Είναι ένα από 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στα οποία οι πολίτες θα προσέρχονται για να εμβολιαστούν από τις αρχές Φεβρουαρίου. Στο κέντρο Υγείας στο Ίλιον τρία ιατρεία έχουν διαμορφωθεί για να εμβολιάζονται περίπου 40 πολίτες ανά βάρδια.

Σταντ απ Ο πολίτης θα έρχεται με προκαθορισμένο ραντεβού και στη συνέχεια θα μπαίνει στο εμβολιαστικό κέντρο. Το πρώτο που θα κάνει είναι να συμπληρώνει το ειδικό έντυπο και στη συνέχεια ο γιατρός θα κρίνει αν μπορεί να εμβολιαστεί.
κιου γιατρος

Στο κάθε κέντρο θα αποστέλλεται συγκεκριμένος αριθμός δόσεων ανάλογα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί. Οι νοσηλευτές θα ετοιμάζουν τα εμβόλια και η διαδικασία του εμβολιασμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 10 λεπτά.

«Βρισκόμαστε στην αίθουσα βραχείας νοσηλείας. Εδώ θα έρχοται όποιος εμβολιάζεται και θα μένει για τουλάχιστον 15 λεπτά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν παρενέργειες» ανέφερε ο υπεύθυνος του κέντρου Υγείας Ιλίου, Μιλτιάδης Καράμπελας.

Ραντεβού στο 13034

Το πιο σημαντικό στάδιο είναι ο καθορισμός της μέρας και της ώρας εμβολιασμού, αλλά και κι αν πολίτης πληρεί τα κριτήρια εμβολιασμού. Έτσι σε πρώτη φάση θα γίνεται ο έλεγχος των κριτηρίων μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr εισάγοντας τον ΑΜΚΑ είτε με μήνυμα στο 13034, το νέο αριθμό που θα μπει στη ζωή μας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός του ραντεβού με τους κωδικούς του TAXIS στην ίδια πλατφόρμα αλλά και στο 13034, ενώ ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν οι πολίτες σε ΚΕΠ και φαρμακεία. Ο νέος 5ψήφιος αριθμός θα ενεργοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των εμβολιασμών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Υγεία