Πολιτική

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση της Folli Follie

23.12.2020 | 13:32

Συνεχίζονται σήμερα, ενώπιον της ανακρίτριας οι συμπληρωματικές απολογίες κατηγορουμένων για την υπόθεση της Folli Follie. Χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για να απολογηθούν για νέες κατηγορίες . Την ίδια ώρα, αρμόδιος εισαγγελέας ερευνά τα όσα αναφέρονται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποδέκτη τον γιο του επιχειρηματία και αποστολέα υπάλληλό του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή ονομάτων πολιτικών στην προσπάθεια να καθυστερήσει ο έλεγχος της Folli Folie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στην εταιρική αλληλογραφία ανάμεσα στον υπάλληλο της εταιρίας και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο γίνεται αναφορά σε κονδύλι που πρέπει να δοθεί για αυτές τις επαφές.

Από την έρευνα της εταιρίας PwC εντοπίστηκε στην ατζέντα του ταμεία της εταιρείας, σημείωση με ημερομηνία 14 Μαΐου του 2018, με ποσό των 80.000€ και σε παρένθεση οι λέξεις Υπουργείο – Κεφαλαιαγορά. Σε σκληρό δίσκο στα ταμεία της εταιρίας, ανερεύθη, επίσης, φάκελος για τις οικογενειακές δαπάνες των Κουτσολιούτσων και ένα excel με την ίδια ημερομηνία με το ίδιο ποσό με τα αρχικά του Γ.Κ.

Το στέλεχος της folli follie ρωτήθηκε από τον ειδικό ερευνητή για ποιες δαπάνες εκταμιεύθηκαν οι 80.000€.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τίθενται ερωτήματα για την εκταμίευση των 80.000 ευρώ ενώ ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας έχει διαψεύσει κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για δωρεά της εταιρείας σε ιατρικά μηχανήματα

Τις επόμενες εβδομάδες οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν εάν πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή ενώ ελέγχουν και την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. Χθες απολογήθηκαν συμπληρωματικά ενώπιον της ανακρίτριας τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου ενώ σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία με άλλους κατηγορουμένους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Πολιτική