Ελλάδα

Στην Κίναρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Στη Λήμνο ο Υπ. Άμυνας

23.12.2020 | 20:45

«Η κυρά Ρήνη συμβολίζει τα φετινά Χριστούγεννα. Είναι μοναχική και γενναία η ίδια» τόνισε από την Κίναρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου συναντήθηκε με τη μοναδική κάτοικο του νησιού. Στη Λήμνο βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ στρατιωτικές ομάδες και φυλάκια σε ακριτικά νησιά επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παραμονές Χριστουγέννων και η πρόεδρος της δημοκρατίας σε μια συμβολική κίνηση  επέλεξε να επισκεφθεί την  ακριτική Κίναρο.

Η Κατερίνα Σακελαροπούλου συνοδευόμενη από τον  υφυπουργό εθνικής άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανη, περπάτησε στις δύσβατες πλαγιές του μικρού νησιού και συναντήθηκε με την μοναδική κάτοικο της Κίναρου την κυρά Ρηνιό οπού αντάλλαξαν δώρα και ευχές για τα Χριστούγεννα.

«Σκεφτήκαμε ότι τα φετινά, ειδικά, Χριστούγεννα, είναι ο κατάλληλος προορισμός, γιατί η κυρά Ρήνη συμβολίζει τα φετινά Χριστούγεννα με έναν τρόπο. Είναι μοναχική και γενναία η ίδια. Κάπως έτσι καλούμαστε να είμαστε όλοι εμείς, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε.»

Στην Λήμνο βρέθηκε ο Υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε της στρατιωτικές μονάδες του νησιού.

Στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια στα  ψαρά το Αγαθονήσι το Φαρμακονήσι και την Λέρο επισκέφθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Η τουρκική πολεμική αεροπορία και σήμερα προχώρησε σε προκλήσεις στο αιγαίο καθώς λίγο μετά τις 10 το πρωί σχηματισμός από 4 F16 πραγματοποίησε υπερπτηση πάνω από την νήσο ανθρωποφάγους. Τα ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν στην περιοχή αναγνωρίσαν και αναχαιτίσαν τα τουρκικά αεροσκάφη.

«Το 2020 ήταν μια χρονιά που οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή ένωση δοκιμάστηκαν από ψεύτικες ατζέντες. Η Τουρκία και στο ζήτημα της ανατολικής μεσογείου και για  του S-400 αντιμετώπισε διαφορετικές συμπεριφορές και αντιδράσεις.»

Η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο στα ελληνοτουρκικά τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο militaire.gr

Ένα  διαφορετικό χριστουγεννιάτικο  δέντρο γεμάτος ευχές από οπού υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στόλισε  φέτος το γενικό επιτελείο στρατού.

Από την ακριτική Γαύδο τον Έβρο μέχρι και το μακρινό Μάλι οι άντρες και οι γυναίκες του στρατού ξηράς έστειλαν τις δίκες τους ευχές για τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Ελλάδα