Ελλάδα

Ρεβεγιόν με… δικά μας πιάτα και φαγητό

23.12.2020 | 20:19

Και τα ρεβεγιόν στην εποχή του κορωνοϊού θα είναι τελείως διαφορετικά για όλους μας. Οι οδηγίες των ειδικών για το πως θα καθίσουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Είναι όμως πραγματικότητα. Μέτρα πρωτοφανή τόσο για τους οικοδεσπότες, όσο και για τους καλεσμένους.

Παρακολουθήστε λοιπόν αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε για την ασφάλειά σας , εαν είστε καλεσμένος σε ένα ρεβεγιόν. Βάλτε θερμόμετρο, ετοιμάστε ταπεράκια με τα φαγητά, ακόμα και τα…γιορτινά σας σερβίτσια.

Μείνετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι ή είστε κοντά σε κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί να έχει ήδη τον ιό ή να έχει εκτεθεί.

Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε να είστε οικοδεσπότες, σχεδιάστε την βραδιά…αθόρυβα. Ψάξτε γωνιές του σπιτιού κοντά σε παράθυρα και βγάλτε από την αποθήκη τον…ανεμιστήρα.

Παράλληλα, όπως προτείνουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, θα ήταν καλό να έχετε ξεχωριστό χώρο για τους επισκέπτες, για να πλένουν τα χέρια τους.

Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Ελλάδα