Ελλάδα

Μέσω βιντεοκλήσεων οι επαφές παππούδων και γιαγιάδων με τα εγγόνια τους

23.12.2020 | 17:53

Ο ήχος των βιντεοκλήσεων θα ηχεί σε κάθε σπίτι φέτος τα Χριστούγεννα καθώς, ο κορωνοϊός «χώρισε» γονείς από παιδιά αλλά και τους παππούδες από τα αγαπημένα τους εγγόνια.

«Μη στεναχωριέσαι παππού που δεν θα τα πούμε από κοντά τα Χριστούγεννα. Θα τα πούμε μέσω skype. Διαδικτυακά» ανέφερε η Μαρία Κοσσιέρη στον παππού της.

«Διαδικτυακά και διατραπεζικά θα επικοινωνήσουμε…» της απάντησε εκείνος.

Η Χρυσούλα και ο Δημήτρης Κοσσιέρης, σε ένα χωριό του Αιγίου, στολίζουν για πρώτη φορά μόνοι τους το σπίτι, μακριά από τα εγγόνια τους.

«Στόλισα λιγάκι…Φέτος έκανα λιγότερα πράγματα αλλά φέτος λόγω της μοναξιάς δεν στόλισα και πολύ» ανέφερε η κυρία Χρυσούλα.

Η μοναξιά τους μεγάλη αλλά ο σκοπός μεγαλύτερος.

«Τα παιδιά φέτος στην Αθήνα τι να κάνουμε ο κορωνοϊός μας έχει κάνει να μην μπορούμε να κάνουμε Χριστούγεννα και γιορτές μαζί τους. Αλλά να έχουμε υγεία και του χρόνου θα ευχαριστηθούμε περισσότερο» πρόσθεσε η κυρία Χρυσούλα.

«Γιαγιά να μας φτιάξεις μελομακάρονα και να μας στείλεις. Μην μας αφήσεις έτσι» ήταν το αίτημα του εγγονού Δημήτρη Κοσσιέρη.

Η κυρία Χρυσούλα ετοιμάζει τα κουλουράκια και τα μελομακάρονα που θα στείλει στα εγγόνια της την ώρα που ο κύριος Δημήτρης μαζεύει πορτοκάλια από τον κήπο.

«Μόνο την αγκαλίτσα που δεν θα έχω…» είπε ο παππούς στα παιδιά, τα οποία του απάντησαν πως «θα κάνουμε αγκαλίτσες από κοντά».

Η Χρυσούλα και ο Δημήτρης από τον Λόγγο Αιγίου εύχονται τα επόμενα Χριστούγεννα οι θέσεις στο γιορτινό τραπέζι να είναι και πάλι γεμάτες…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/12/2020

Ελλάδα