Πολιτική

Μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό ζήτησε από τους υγειονομικούς ο πρωθυπουργός

23.12.2020 | 20:13

Να δώσουν το παράδειγμα συμμετέχοντας μαζικά στον εμβολιασμό κάλεσε τους υγειονομικούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και εμβολιαστικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα έχουμε επάρκεια εμβολίων και είναι εφικτό μέχρι το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές στα Γιαννιτσά, την Έδεσσα και τη Βέροια. Όλοι του είπαν ότι περιμένουν να εμβολιαστούν. «Να δώσετε πρώτοι το παράδειγμα σε όσους είναι επιφυλακτικοί», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια αν δεν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

«Ο σκοπός μας είναι να φτάσουμε σε έναν εμβολιασμό που θα καλύψει το 70% του ελληνικού πληθυσμού. Μπορούμε να το καταφέρουμε μέχρι το καλοκαίρι»

Στα εμβολιαστικά κέντρα είναι όλα έτοιμα. Το μόνο που απομένει είναι να έρθουν τα εμβόλια και ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι τα αγοράζει η Ευρώπη και κάθε χώρα παίρνει αυτά που της αναλογούν . Εμείς παίρνουμε κάτι παραπάνω από το 2% και τόνισε ότι τελικά θα έχουμε επάρκεια καθώς μετά τα εμβόλια της Pfizer και της moderna θα εγκριθούν και άλλων εταιρειών

«Θα έχουμε αρκετά εμβόλια. Μπορώ να σας πω ότι θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από αυτά τα οποία τελικά θα χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε ασφαλείς».

Μίλησε όμως και για τις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου «Εχουν γίνει παραπάνω από 1,5 εκ εμβολιασμοί, ελάχιστα αλλεργικά επεισόδια, δηλαδή ασήμαντα ουσιασικά και όλα απολύτως αντιμετωπίσιμα».

Στα Γιαννιτσά του έδωσαν ένα λεύκωμα με προσωπικές μαρτυρίες των γιατρών.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βέροιας και δήλωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει το σύστημα υγείας και μετά την πανδημία. Στην Έδεσσα μία γιατρός του ζήτησε να στηριχθούν οικονομικά οι υγειονομικοί όπως το Πάσχα.

Αγρότες της περιοχής του πρόσφεραν λωτούς και μίλησαν με τον κ. Μητσοτάκη για το εμβόλιο και τις αγροτικές αποζημιώσεις.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και το ορφανοτροφείο «Η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Πολιτική