Υγεία

Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων ανά την Ευρώπη

23.12.2020 | 16:54

Η παράδοση του πρώτου εμβολίου από την εταιρεία Biontech που εδρεύει στο Μάιντς και τον συνεργάτη της στις ΗΠΑ Pfizer ξεκινά επίσης σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τίποτα πλέον δεν εμποδίζει την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού στη Γερμανία. Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich ενέκρινε τις πρώτες παρτίδες των συνολικά άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων εμβολιασμού από τις εταιρείες Pfizer/Biontech.

Το εν λόγω Ινστιτούτο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των εμβολίων. Η έγκριση αποτελεί προϋπόθεση για τη χρήση του εμβολίου, η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή. Όπως ανακοινώθηκε, το πιστοποιητικό εκδόθηκε χθες, μία ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός ότι δόθηκε το πράσινο φως τόσο γρήγορα οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιστημονικές δοκιμές των παρτίδων είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από την έγκριση της ΕΕ.

Η παράδοση του πρώτου εμβολίου από την εταιρεία Biontech που εδρεύει στο Μάιντς και τον συνεργάτη της στις ΗΠΑ Pfizer ξεκινά επίσης σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ. Σύμφωνα με την Biontech, συνολικά 12,5 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/12/2020

Υγεία