Υγεία

Αθ. Δημόπουλος στο MEGA: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει χαρακτηριστεί “επιστημονικό θαύμα”

23.12.2020 | 17:22

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

«Ελπίζουμε με τον ερχομό της νέας χρονιάς και των εμβολίων, οι σκηνές αυτές να αποτελούν ένα οδυνηρό παρελθόν. Να συμβάλουμε όλοι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές στο μέλλον», τόνισεαρχικά.

Ερωτηθείς για την διστακτικότητα υγειονομικών υπαλλήλων σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφερε: «Υπάρχει μια διστακτικότητα, παρουσιάζει δεδομένα ότι δεν έχουμε μακροχρόνιες παρατηρήσεις για τα εμβόλια. Έχουμε δεδομένα 2 μηνών που δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Σημαντικά επιστημονικά περιοδικά τα έχουν χαρακτηρίσει ”επιστημονικό θαύμα”.

Γνωρίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε πιθανότατα και μεγαλύτερη παραγωγή από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια, αλλά και τρίτο και τέταρτο εγκεκριμένο. Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα θα βελτιωθούν και ο αριθμός των εμβολίων αλλά και η προοπτική εμβολιασμού του 60-70% του πληθυσμού θα επιτευχθεί νωρίτερα», τόνισε.

«Είναι σπάνια  αλληλεργική αντίδραση στο εμβόλιο, η σύσταση είναι ότι άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργίας να το αναφέρουν στο προσωπικό. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε ελεγχόμενες δομές, όπου θα μπορεί να αντιεμετωπιστεί η αλλεργική αντίδραση.

Πιστεύω ότι μόλις αρχίσει ο εμβολιασμός, θα υπάρξει μεταστροφή αυτού του κλίματος, όσοι περισσότεροι υγειονομικοί εμβολιάζονται θα συμαπρασύρουν συναδέλφους τους. Βεβαίως θα κάνω το εμβόλιο».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/12/2020

Υγεία