Πολιτική

Folli Follie: Αναφορές για εμπλοκή δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και δύο πρώην βουλευτών

22.12.2020 | 13:08 Eνσωμάτωση

Νέα αποκάλυψη, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργείται για το σκάνδαλο της Folli Follie, βάζει στο «στόχαστρο» τον πρώην Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση αλλά και τους Σταύρο Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα οι οποίοι φέρονται, την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα και συγκεκριμένα τον Μάϊο του 2018, να δείχνουν ενδιαφέρον για το «πάγωμα» του σκανδάλου της αλυσίδας πώλησης κοσμημάτων ή την καθυστέρηση διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα στοιχεία έχουν αποσταλεί σε εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.

Η εμπλοκή των ονομάτων τριών πρώην Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ των κυρίων Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη και του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα έρχεται μέσα από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της καταστροφικής για το ελληνικό χρηματιστήριο κατάρρευσης της μετοχής της εταιρείας Folli Follie.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζονται μέσα από την εταιρική αλληλογραφία στελέχους της Folli Follie προς το γιο του ιδιοκτήτη Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στα οποία κάνει λόγο για παρεμβάσεις στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Και τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, κάθε παρέμβαση στην εν εξελίξει έρευνα και προαναγγέλλουν μηνύσεις και αγωγές κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

Με αφορμή μάλιστα αναφορά του συγκεκριμένου στελέχους της Folli Follie σε τροπολογία του 2018 για τα αφορολόγητα προϊόντα, η ΝΔ μιλά για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι την τροπολογία για τα αφορολόγητα την είχε ψηφίσει και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ την οποία μάλιστα επανάφερε ως κυβέρνηση και την ψήφισε μόλις τον περασμένο Μάιο.

Ο φάκελος από την έρευνα της Price Water House Coopers έχει διαβιβαστεί ήδη στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο του MEGA η Άννα Κανδύλη, καθώς σήμερα, απολογούνται συμπληρωματικά και για άλλες πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και χειραγώγηση μετοχών από μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Εν μέσω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν μετά την δημοσιοποίηση των email που εμπεριέχονται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC και παραπέμπουν σε στήριξη της εταιρείας από μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie καλεί την οικογένεια Κουτσολιούτσου σε συμπληρωματική απολογία.

Συγκεκριμένα, έχουν κληθεί οι ήδη προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και η Κατερίνα Κουτσολιούτσου η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με όρους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για επιπλέον διερευνώμενες πράξεις ξεπλύματος χρήματος και χειραγώγησης. Η κλήση συμπίπτει μεν χρονικά με την δημοσιοποίηση της έκθεσης της PwC δεν συνδέεται ωστόσο με αυτή καθώς είχε σταλεί νωρίτερα.

Συμπληρωματικά δε έχουν κληθεί -και ήδη κάποιοι εξ αυτών έχουν απολογηθεί- όλοι οι κατηγορούμενοι για το βασικό αυτό σκέλος της υπόθεσης. Οι απολογίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια σε εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020