Οικονομία

Τι ισχύει για δώρο Χριστουγέννων, αδήλωτα τετραγωνικά, αναδρομικά και τηλεκπαίδευση

20.12.2020 | 07:36

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο εργατολόγος Γιάννης Μαυρωνάς, η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου και η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Voucher 200 ευρώ θα δοθούν σε 560.000 μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές από 4-24 ετών και θα αφορά την αγορά υπολογιστή ή tablet για την τηλεκπαίδευση. Τα κριτήρια χορήγησης είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.

Σύμφωνα με την κυρία Γεράγγελου πρόκειται για ένα καλό μέτρο, το οποίο όμως καθυστέρησε αρκετά.

Αναφορικά με το δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Μαυρωνάς σημείωσε πως για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή, μέρος του δώρου θα πληρωθεί από τον εργοδότη και το υπόλοιπο από το κράτος. Η πληρωμή γίνεται μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Μέσα στο Γενάρη θα δοθεί το δώρο που αντιστοιχεί στις αναστολές που έγιναν τον Δεκέμβρη.

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά η κυρία Νούκα υποστήριξε πως αναδρομικά θα πληρωθούν δημοτικά τέλη των αδήλωτων τετραγωνικών. Για τα ποσά αυτά υπάρχει ρύθμιση των 120 δόσεων.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Μαυρωνάς εκτίμησε ότι αυτά θα δοθούν μέσα στο 2021.

Για το έκτακτο βοήθημα σε επαγγελματίες, η κυρία Νούκα τόνισε πως στον δικηγορικό κλάδο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς υπάρχει τεράστια μείωση δικηγορικής ύλης.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 20/12/2020

Οικονομία