Ελλάδα

Κορωνοϊός – Lockdown: Αυστηρά μέτρα σε δυτική Αττική και Κοζάνη

19.12.2020 | 13:10

Με αυστηρά μέτρα σε Δυτική Αττική και Κοζάνη, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας. Δεκάδες μπλόκα της Τροχαίας στήνονται στις εισόδους της Μάνδρας, της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου ενώ εκατοντάδες είναι και τα rapid test που υποβάλλονται οι πολίτες.

Με τεστ ταχείας ανίχνευσης με μπλόκα και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις έξι το απόγευμα, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ελπίζουν να σταματήσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει την Δυτική Αττική.

Σε Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο εκατοντάδες είναι τα rapid test που πραγματοποιούνται.

Τα μπλόκα της Τροχαίας συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κεντρικές λεωφόρους.

Οι επιχειρηματίες των τριών περιοχών φοβούνται έναν οικονομικό μαρασμό.

Σκληρό lockdown και στην Κοζάνη που από τη μια στιγμή στην άλλη ερήμωσε.

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών ο δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο ανήρτησε βίντεο με τις απαραίτητες συμβουλές.

Με μάσκες και αντισηπτικά δείχνοντας ατομική ευθύνη οι πολίτες της Κοζάνης θα περάσουν και αυτόν τον σκόπελο.

Στην Ελευσίνα, οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. είναι πολύ αυστηροί με δύο παραβάσεις να έχουν ήδη σημειωθεί. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί πεζός. Στον Ασπρόπυργο γίνονται μαζικά rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία θα συνεχιστούν και αύριο.

Στην Κοζάνη έχει επεκταθεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίες, καθώς η περιοχή είναι στο κόκκινο αναφορικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Έχον ανασταλεί οι λειτουργίες σε λαϊκές αγορές, εκκλησίες αλλά και το click away. Τα rapid test είναι συνεχείς όπως και ο έλεγχοι.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/12/2020

Ελλάδα