Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

19.12.2020 | 13:17

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα στις 27 Δεκεμβρίου. Στην λίστα προτεραιότητας που διαμορφώνεται πρώτοι θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι άνω των 65 ετών .

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της γιγαντιαίας επιχείρησης «ελευθερία», για τον εμβολιασμό των Ελλήνων έναντι της Covid19, καθώς στις 22 Δεκεμβρίου το εμβόλιο της Pfizer παίρνει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέσσερις μέρες αργότερα στις 26 του μήνα οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στις 27 Δεκεμβρίου γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι σε 5 νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική θα εμβολιαστούν μαζικά, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη θωράκισης έναντι του κορωνοϊού.

Σειρά μετά τους υγειονομικούς έχουν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς. Στόχος της κυβέρνησης είναι ως το Πάσχα να έχουν εμβολιαστεί περίπου 2,4 εκατομμύρια πολίτες άνω των 65 ετών ώστε σταδιακά να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού .

Η Πολιτεία παράλληλα με το σχέδιο εμβολιασμού ετοιμάζει και καμπάνια πληροφόρησης.

Από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, 245 θα βρίσκονται στην Αττική, 123 στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου 135 κέντρα, 129 στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκης, 144 στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, 176 στην Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά και 66 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείνονται 85.512 ραντεβού την ημέρα.

Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 916 κρούσματα κορωνοϊού και 96 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ ήταν 527. (ΚΑΡΤΑ) Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή την εβδομάδα μειώθηκε τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των διασωληνωμένων. Ωστόσο, με μια μικρή χαλάρωση στις γιορτές είναι πολύ εύκολο να δούμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/12/2020

Ελλάδα