Ελλάδα

Στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

16.12.2020 | 13:32

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη με την αναισθησιολόγο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια να βρίσκεται στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου κάθεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό και της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της αναισθησιολόγου για αδράνεια, αλλά και επειδή, όπως είπε, δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστήριξε η αναισθησιολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο.

Ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού, έντονα συγκινημένος, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της γιατρού, τονίζοντας ότι δεν μπόρεσε να αναληφθεί τότε την σοβαρότητα της κατάστασης . Είπε μάλιστα ότι πρέπει να καταδικαστεί με την αυστηρότερη των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι κατέληξε έπειτα από μια εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/12/2020

Ελλάδα