Ελλάδα

«Πράσινο» φως για την τέλεση λειτουργιών Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνια

16.12.2020 | 13:16

Τη Χρυσή τομή για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί κατά την διάρκεια των εορτών, φαίνεται πως βρήκαν εκκλησία και κυβέρνηση. Έτσι οι ναοί θα ανοίξουν για ατομική προσευχή και για μεγαλύτερο αριθμό πιστών, ενώ λειτουργία θα τελεστεί και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, οι εκκλησίες για την ημέρα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά και την ημέρα των Φώτων,  θα μπορούν να πραγματοποιήσουν λειτουργίες με παρουσία πιστών.

Η κυβέρνηση, ενώ στην αρχή έκανε λόγο για κλειστούς ναούς ή λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, στη συνέχεια, μετά και τις αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, οπισθοχώρησε και αποφάσισε τέλεση λειτουργιών ανήμερα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά και των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, για τις εκκλησίες προβλέπεται ένα πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Παράλληλα, τα Θεοφάνια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους, ενώ επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

Με ικανοποίηση δέχθηκαν την απόφαση της κυβέρνησης οι ιεράρχες στην Διαρκή Ιερά σύνοδο που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν οι εκκλησίες και για ατομική προσευχ

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/12/2020

Ελλάδα