Ελλάδα

Ρεβεγιόν: Μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι – Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι

15.12.2020 | 19:59 Eνσωμάτωση

Υπομονή και υπευθυνότητα συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι στους πολίτες εν όψει των εορτών, θεωρώντας ότι η εξέλιξη της πανδημία δεν επιτρέπει χαλάρωση και εφησυχασμούς.

Νύχτα χριστουγέννων και αλλαγή έτους που ισοδυναμεί με στοίχημα ζωής. Έτσι βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι τα φετινά ρεβεγιόν, και επιμένουν ότι πρέπει να αποτελέσουν απλά οικογενειακά γεύματα. Και συστήνουν στους πολίτες να κάνουν, αυτή τη μοναδική φορά, υπομονή.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, για τη μετακίνηση προς και από το σπίτι που θα κάνουμε ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα με το νούμερο 6 στο 13033.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, για τις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων οι οποίοι θα μπορούν να προέρχονται από δύο οικογένειες. Το δείπνο θα τελειώσει νωρίς αφού θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ εως τςι 05:00 τα ξημερώματα.

Οι επιστήμονες επιμένουν, κάθε οικογένεια να γιορτάσει μόνη της.

Οι ειδικοί επισημαίνουν διαρκώς την κρισιμότητα των ημερών, καθώς θεωρείται κρίσιμο να μειωθούν τα κρουσματα κορονοίού μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σε τέτοιο βαθμό που να επιτρέψουν στη χώρα να βγει από το lockdown και ομαλά να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ξενοδοχεία υπόσχονται Ρεβεγιόν

Τον γύρω του διαδικτύου και των social media κάνουν τις τελευταίες μέρες διαφημίσεις γνωστού ξενοδοχείου στο κέντρο των Αθηνών που υπόσχεται Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στην ΚΥΑ, προβλέπεται ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο όσους διαμένουν σε αυτά.

Έτσι, δημιουργείται ο προβληματισμός, μήπως κάποιοι κάνουν κράτηση για ένα μόνο βράδυ σε ξενοδοχεία, προκειμένου να μπορέσουν να γιορτάσουν το Ρεβεγιόν.

Από την πλευρά τους, οι εστιάτορες κάνουν λόγο για κατάσταση που εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2020