Ελλάδα

Lockdown: Πρεμιέρα για την περιποίηση νυχιών – Πώς θα λειτουργεί

15.12.2020 | 07:43

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη η λειτουργία των καταστημάτων μανικιούρ – πεντικιούρ καθώς έλαβε χθες το «πράσινο φως», μετά από φαινόμενα «πειρατείας» που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 07:00 το πρωί «τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα ‘μαύρης εργασίας’ είναι δυστυχώς εκτεταμένα. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ικανοποιώντας εν μέρει τις ανάγκες καλλωπισμού, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων.

Όπως ισχύει και για τα κομμωτήρια, με πολύ αυστηρούς υγειονομικούς όρους, θα παρέχονται από σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ.

• Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
• Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας 2 μέτρα.
• Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
• Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
• Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
• Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 07:00 έως 21:00

Σύμφωνα με την Αγγελική Ζέκα, ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής, μέχρι και την εβδομάδα των Χριστουγέννων δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού.

«Την εβδομάδα των Χριστουγέννων γίνεται χαμός».

Η κ. Ζέκα σημείωσε ότι η απόφαση λειτουργίας των κέντρων περιποίησης νυχιών ήταν σωστή, καθώς τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» είναι εκτεταμένα.

«Είμαστε πανέτοιμοι και πολύ χαρούμενοι που ανοίξαμε».

Στο συγκεκριμένο κέντρο στην Γλυφάδα έχει γίνει και αγιασμός από ιερέα, δια τηλεφώνου, προκειμένου να ξορκιστεί το κακό και όλα να λειτουργήσουν σωστά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 15/12/2020

Ελλάδα