Κόσμος

Κορωνοϊός: Ελληνίδα γιατρός που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ μιλάει αποκλειστικά στο MEGA

15.12.2020 | 20:22 Eνσωμάτωση

Χθες άρχισε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτη μάλιστα έσπευσε να εμβολιαστεί μια νεαρή νοσοκόμα που εργάζεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ανάμεσα στους πρώτους που εμβολιάζονται είναι και Έλληνες γιατροί όπως η Ελευθερία Ατάλλα, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα.

«Εδώ ο εμβολιασμός ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα. Νιώθω καλά, μια ελαφριά ενόχληση στον αριστερό ώμο, που όμως είναι φυσιολογικό. Μέχρι στιγμής είμαι καλά δεν έχω άλλο σύμπτωμα. Έχει γίνει ενημέρωση, μας έχουν πει τα πιθανά συμπτώματα που μπορεί να έχουμε, συνήθως εμφανίζονται μία με δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Είμαστε όλοι ενήμεροι. Υπάρχει και εφαρμογή, είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και μπορούμε να ενημερώσουμε για όποιο σύμπτωμα έχουμε», ανέφερε η κ. Ατάλλα.

«Δεν ήταν υποχρεωτικό να κάνω το εμβόλιο. Είχα κάποιες πρώτες σκέψεις, ωστόσο μετά σκέφτηκα ότι δεν θα ήθελα να είμαι εγώ ο λόγος που μπορεί κάποιος να νοσήσει και να κινδυνεύσει η ζωή του. Αυτό με ώθησε να προχωρήσω στον εμβολιασμό. Με αίσθημα ατομικής ευθύνης», πρόθεσε η ίδια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2020