Πολιτική

«Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα, να του σπάσω τη μύτη»: Τι περιγράφει στο βιβλίο του ο Λοβέρδος

15.12.2020 | 20:28 Eνσωμάτωση

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας», το οποίο παρουσιάστηκε απόψε διαδικτυακά, γράφει ότι σκεφτόταν να χειροδικήσει κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση Novartis. «Θα επεδίωκα να διασταυρωθώ μαζί του, όταν ερχόταν στη Βουλή, και τότε θα του έσπαγα τη μύτη αδιαφορώντας για τις συνέπειες», σημειώνει χαρακτηριστικά...

Μία προσωπική μαρτυρία. Τίποτε περισσότερο αλλά κυρίως τίποτε λιγότερο. Αυτό είναι το περιεχόμενο του νέου βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου, με τα δικά του λόγια.

Στις 305 σελίδες του περιγράφει την περιπέτεια που έζησε με την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση Novartis. Καθώς και τα συναισθήματά του λίγο πριν έρθει στη Βουλή η πρόταση για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, τότε που σκέφτηκε να δείρει τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή.

«Καταλάβαινα πως επιχειρούν να με δολοφονήσουν κι άρχισα να ζητώ εκδίκηση. Δεν είχα, ωστόσο, εστιάσει στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα. Το βάναυσο αυτό συναίσθημα διαχέονταν προς όλες και όλους, όσοι διέσπειραν συκοφαντίες. Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός. Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ.»

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλος. Αμφότεροι βρέθηκαν επίσης στη δίνη του κυκλώνα καθώς ήταν μεταξύ των 10 πολιτικών προσώπων για τους οποίους τον Φεβρουάριο του 2018 η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε τη δικογραφία στη βουλή ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές τους ευθύνες.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μποτόπουλος και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2020