Ελλάδα

«Χαμός» και λίστες αναμονής σε κομμωτήρια και κουρεία

14.12.2020 | 19:57 Eνσωμάτωση

Πρωτη ημέρα λειτουργίας σήμερα μετά από 5 εβδομάδες για τα κομμωτήρια. Πολλοί ήταν μάλιστα οι ανυπόμονοι που στήθηκαν έξω από τα κομμωτήρια και περίμεναν να ανεβάσουν ρολά στις 7 το πρωϊ. Μέσα σε λίγα λεπτά τα ψαλίδια και τα πινέλα πήραν φωτιά καθώς οι λίστες αναμονής φτάνουν ακόμη και τις 3 εβδομάδες. Από αύριο ξεκινούν και οι υπηρεσίες μανικιούρ.

Τα ρολά ανεβαίνουν, τα κλειδιά μπαίνουν στην πόρτα και τα ψαλιδιά παίρνουν φωτιά…

Οι λίστες αναμονής μεγάλες και οι κομμωτές προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο πελατών τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία όλης της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι πελάτες μπορούν να πάνε στο κομμωτήριο αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες, ενώ πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Αύριο ανοίγουν τα καταστήματα με υπηρεσίες περιποίησης νυχιών καθώς παρά την αρχική απόφαση η κυβέρνηση εκτίμησε πως η παράταση της αναστολής λειτουργίας θα οδηγούσε σε κατ’οίκον επισκέψεις.

Τις πιέσεις για άνοιγμα των συγκεκριμένων υπηρεσίων είχε αποκαλύψει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Όσο αφορά στη μετακίνηση προς τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποιήσεις νυχιων οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 δηλώνοντας τον κωδικό 2.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020