Πολιτική

Ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

14.12.2020 | 19:57 Eνσωμάτωση

Πρωτόγνωρες και… μοναχικές θα είναι οι φετινές γιορτές, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10:00 το βράδυ.

Παράλληλα, στα εορταστικά τραπέζια ο αριθμός των ατόμων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα εννιά από δύο οικογένειες.

Για την μετάβαση στον τόπο εορτασμού του ρεβεγιόν, οι πολίτες, θα πρέπει να στείλουν SMS και τον κωδικό 6.

Με τον ιό να έχει «τρυπώσει» στα σπίτια, τα ρεβεγιόν είναι ο εφιάλτης των επιστημόνων που θεωρούν ακόμη και τα 9 άτομα πολλά, καλώντας έτσι τους πολίτες να κάνουν γιορτές αυστηρά οικογενειακά, ώστε να μην υπάρξουν σκηνές τρόμου τον Γενάρη.

Παράλληλα, μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων λύθηκε και η εξίσωση της περιποίησης των νυχιών. Έτσι, απο αύριο απελευθερώνονται οι υπηρεσίες αυτές για τους πολίτες.

Από την πλευρά τους, γιατροί και ειδικοί, επισημαίνουν στον κόσμο να μη χαλαρώσουν σε ότι αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εν τω μεταξύ, επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και στο επίκεντρό της βρέθηκε το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την περίοδο των εορτών.

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε την εκκλησία για τη συνδρομή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ζήτησε  να σεβαστούν οι ιεράρχες τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων και να φροντίσουν να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα στους ναούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020