Ελλάδα

Πώς ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών και τι ισχύει για το click away στα εμπορικά κέντρα – Παπαθανάσης στο MEGA

14.12.2020 | 17:21

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αναφορικά με το πώς γίνεται η εφαρμογή του click away, τις αλλαγές στις αρχικές αποφάσεις, και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές.

Σχολιάζοντας την αλλαγή στην αρχική απόφαση που ήταν να μην ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «Προσθέσαμε μέσα ασφαλείας, και έχουμε προσθέσει πλαστικό μεταξύ πελάτη και εργαζόμενου για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία. Είδαμε ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία».

«Δεν πιεστήκαμε από κανέναν. Κρίθηκε την Παρασκευή ότι σωστό θα ήταν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια, αλλά θα υπήρχε μεγάλη προσπάθεια καταστρατήγησης για τις υπηρεσίες για τα νύχια, αν δεν άνοιγαν. Ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν, για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει κάτι με κανόνες. Σε μια τέτοια εποχή πολλά πράγματα κρίνονται και στην πορεία της εξέλιξης, δεν τα έχεις έτοιμα από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά με το άνοιγμα, τελικά, των εμπορικών κέντρων, ο ίδιος είπε ότι «Η ΚΥΠ λέει ότι μπορούν να λειτουργήσουν στους ανοιχτούς χώρους. Η οδηγία λέει ότι εκτός των κοινόχρηστων χώρων μπορούν να δίδονται τα προϊόντα, αντιμετωπίζοντας όλα τα καταστήματα ως μία ενότητα. Λειτουργεί ένα εμπορικό κέντρο ως ένα κατάστημα».

«Το λιανικό εμπόριο δεν άνοιξε. Τα προϊόντα τα παραλάμβανε κάποιος στο σπίτι, τώρα μπορεί να τα παραλάβει από το κατάστημα. Ήταν εκατοντάδες χιλιάδες οι παραγγελίες, που δεν ήταν δυνατόν να τις ικανοποιήσουν οι ταχυμεταφορικές εταιρίες. Κατά τα άλλα όλα τα καταστήματα θεωρούνται κλειστά με κρατική εντολή, που σημαίνει ότι λαμβάνουν όλα αυτά τα κίνητρα που έχουν δοθεί», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/12/2020

Ελλάδα