Ελλάδα

Παπαευαγγέλου – Κορωνοϊός: Αρκούν μόλις 8 λεπτά για να γίνει διασπορά αν δεν φοράμε μάσκα

14.12.2020 | 18:17 Eνσωμάτωση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού στα ρεβεγιόν έκρουσε η Βάνα Παπαευαγέλλου κατά τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην χώρα.

Ειδικότερα, σήμερα ανακοιώθηκαν 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Είναι η δεύτερη διαδοχική μέρα με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Ακόμα, 588 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ενώ 62 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να ανέρχεται σε 3.687 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στα ρεβεγιόν.

Η κα. Παπαευαγγέλου επανέλαβε πως είναι αναγκαίο να επιλέξουμε την κοινωνική μας φούσκα για τις γιορτινές ημέρες.

Η καθηγήτρια μάλιστα τόνισε πως φτάνουν μόλις οκτώ λεπτά για να γίνει η διασπορά του ιού ανάμεσα σε 20 καλεσμένους που δεν φορούν μάσκα σε ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών μέτρων.

Εμβόλια
Ακόμα, η κ. Παπαευγγέλου έδωσε λεπτομέρειες για το εμβόλιο, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις όταν μαζευτούμε σε κάποιο σπίτι κατά τις γιορτινές μέρες.

Η ειδικός ανέφερε πως «στη χώρα μας ελπίζουμε πως ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις αρχές του επόμενου έτους».

«Ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων έχουν προτεραιότητα καθώς ο πιο ισχυρός παράγοντας κινδύνου από τον κοροναϊό είναι η ηλικία», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως περίπου το 50% όσων έχουν κάνει το εμβόλιο ήταν πάνω από 55 ετών, ενώ οι περισσότεροι είχαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα.

« Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%. Το εμβόλιο ήταν εξίσου προστατευτικό και για τα άτομα που είχαν υποκείμενα νοσήματα», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2020