Υγεία

Κορωνοϊός: «Μεγάλη έκπληξη» το πρώτο μωρό θετικό στον ιό

14.12.2020 | 08:53

Το πρώτο μωρό θετικό στον κορωνοϊό είναι γεγονός στην Ελλάδα. Μητέρα με χαμηλό ιικό φορτίο, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι θετικό στον ιό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια μαιευτικής, διευθύντρια Γ’ παν. κλινικής νοσοκομείου «Αττικόν», σημείωσε ότι ήταν «μεγάλη έκπληξη» ότι το μωρό ήταν θετικό στον ιό, αφού αφενός η μητέρα του είχε χαμηλό ιικό φορτίο, αφετέρου μητέρες με μεγαλύτερο ιικό φορτίο έχουν γεννήσει παιδιά αρνητικά στον ιό.

«Προς μεγάλη μας έκπληξη το μωρό βγήκε θετικό».

Η κ. Καλανταρίδου επισήμανε ότι μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και είναι μαζί, ενώ αναμένεται να φύγουν σύντομα από το νοσοκομείο.

Σχετικά με τον θηλασμό, η καθηγήτρια μαιευτικής τόνισε ότι οι μητέρες πρέπει να είναι προσεκτικές, αφού «υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που έχει απομονωθεί ο ιός στο μητρικό γάλα».

Όσον αφορά το εμβόλιο στις έγκυες γυναίκες, η κ. Καλανταρίδου υπογράμμισε ότι σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι έγκυες δε θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ακόμη και αν μια γυναίκα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και έπειτα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, θα πρέπει να αποφύγει τη δεύτερη δόση.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 14/12/2020

Υγεία