Υγεία

Κορωνοϊός: Καμπανάκι Καπραβέλου – «Θα φτάσουμε τους 10.000 νεκρούς αν δεν προσέξουμε»

14.12.2020 | 09:32 Eνσωμάτωση

Ανήσυχοι είναι ειδικοί με το μερικό άνοιγμα της αγοράς, αφού υπογραμμίζεται σε όλους τους τόνους πως οποιοδήποτε άνοιγμα ισούται με αύξηση κρουσμάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου», σημείωσε πως οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των θανάτων δεν μειώνονται.

«Λυπούμαστε που σας μεταφέρουμε έναν αβάσταχτο πόνο».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του διευθυντή ότι «αν δεν προσέξουμε θα φτάσουμε τους 10.000 νεκρούς», αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και «δείχνει τα δόντια του».

Ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι οι κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτες, καθώς όταν αδειάζει ένα κρεβάτι κατευθείαν καταλαμβάνεται από καινούργιο ασθενή.

«Οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν πέφτουν. Το νοσοκομείο έχει προσανατολιστεί σε μια νόσο και έχει αποδιοργανώσει όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμη και οφθαλμίατροι «εξετάζουν πνευμονίες».

Ο κ. Καπραβέλος, αναφερόμενος στις γιορτές, υπογράμμισε ότι «κάθε κινητικότητα που θα αυξήσουμε, κάθε μερική άρση του lockdown θα φέρει περισσότερους θανάτους, θα μας στοιχήσει πολύ», και θα πρέπει να περάσουμε αυτές τις γιορτές με πολλή προσοχή, αφού ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», κλείνοντας, σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των νοσοκομείων και του υγειονομικού προσωπικού, που καθημερινά δίνει τη μάχη με τον ιό.

«Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/12/2020