Υγεία

Φόβοι για νέα έξαρση κρουσμάτων με το άνοιγμα της αγοράς- Χ. Γώγος στο MEGA

14.12.2020 | 17:12

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

Το μερικό άνοιγμα της αγοράς, από σήμερα, φέρνει καταναλωτές και επιχειρηματίες σε επαφή με μια νέα πραγματικότητα στην οποία προσπαθούν να προσαρμοστούν.

Από αύριο μάλιστα, Τρίτη, θα ανοίξουν και τα Κέντρα Αισθητικής και περιποίησης νυχιών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα ανοίξουν.

«Δεν είχαμε συζητήσει για τα νυχάδικα. Είχαμε συζητήσει για τα κομμωτήρια. Κατ’ αναλογία αν κι αυτά θα μπουν στην ίδια κατηγορία είναι θέμα της πολιτείας να αποφασίσει. Το κύριο είναι ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα με όλα αυτά, θέλει μεγάλη προσοχή, μέτρα πρόληψης», σημείωσε αναφορικά στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

«Δεν τέθηκε θέμα τέτοιο», υπογράμμισε ξανά ο κ. Γώγος.

Οι αποφάσεις της πολιτείας δείχνουν ευάλωτες με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος να ασκηθούν πιέσεις από πολλές πλευρές. Ο καθηγητής, σημείωσε πως: «Όλες οι κατηγορίες που πλήτονται σίγουρα έχουν κάποιες αντιρρήσεις για τα σημαίνοντα, η στάση πρέπει να είναι σταθερή, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η μικρή ύφεση που υπάρχει και σταθερά συνεχίζεται αυτή πρέπει να τη διατηρήσουμε με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Αν συμβεί οποιαδήποτε έξαρση τα αποτελέσματα θα είναι δυσβάσταχτα», τόνισε συγκεκριμένα καθιστώντας σαφές ότι πρέπει τα μέτρα να τηρούνται με ευλάβεια.

Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, πως υπάρχει μια στοιχειώδης βελτίωση, κάτι που αποτυπώνεται και στην εικόνα των ειδικών της επιτροπής.

«Άρχισε να αχνοφαίνεται μια μείωση στα εξωτερικά ιατρεία που είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε συγκεκριμένα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/12/2020

Υγεία