Ελλάδα

Αγορές με click away: Διστακτικοί οι καταναλωτές – Υποτονική η κίνηση στην αγορά και τη δεύτερη μέρα εφαρμογής

14.12.2020 | 20:04 Eνσωμάτωση

Πρεμιέρα για τη νέα μέθοδο αγορών που έφερε στη ζωή μας ο κορωνοϊός. Παραγγελία από το τηλέφωνο και παραλαβή από το κατάστημα χωρίς όμως δοκιμή.

Με το άνοιγμα οι καταστηματάρχες έστησαν POS, ταμειακές και αντισηπτικά στις εισόδους των επιχειρήσεων τους περιμένοντας τους πρώτους πελάτες μετά από πολύ καιρό. Ωστόσο η εικόνα της Ερμού ήταν αποκαρδιωτική.

Έντεκα μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και με το click away οι έμποροι ελπίζουν να βάλουν κάτι στα ταμεία τους. Ωστόσο δηλώνουν αδικημένοι από τα μέτρα και φυσικά ανήμποροι να πληρώσουν τους προμηθευτές τους.

Στα mall ξεκίνησε η παραλαβή εμπορευμάτων μέσα από το αυτοκίνητο με μια μικρή στάση στο parking.

Όπως η Ντίνα Τσιτσίκα που έχει κατάστημα εσωρούχων στην οδό Αγίου Μάρκου.

Υποτονική η κίνηση και στην αγορά του Χαλανδρίου.

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που παραβιάζουν το click away έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου με γυναίκα που δοκιμάζει παπούτσια στην Ερμού.

Αρκετά καταστήματα πάντως που άνοιξαν σήμερα έκλεισαν πολύ πριν το προβλεπόμενο ωράριο τους αφού η κίνηση ήταν υποτονική.

Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά κέντρα οι καταναλωτές δεν θα πληρώνουν με μετρητά ή POS, ενώ θα πρέπει να ενημερώνουν μισή ώρα νωρίτερα ότι θα μεταβούν στο κατάστημα για να παραλάβουν το προϊόν τους.

Την ίδια ώρα, και ενώ το ωράριο των καταστημάτων είναι 7 το πρωί με 9 το βράδυ,  τα περισσότερα καταστήματα στην Ερμού είχαν κλείσει αρκετά νωρίτερα, αφού η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη, και λόγω της κακοκαιρίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020