Κόσμος

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Άρχισε η διανομή του εμβολίου στα εμβολιαστικά κέντρα – Μαύρο ρεκόρ στη χώρα με 3.300 νεκρούς σε μια μέρα

13.12.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Τα πρώτα πολύτιμα φορτία με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech φθάνουν στο αεροδρόμιο του Σικάγο από το εργοστάσιο παραγωγής του κολοσσού στο Μίσιγκαν.

Σε λίγες ώρες θα εμβολιαστούν οι πρώτοι Αμερικανοί, εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και τρόφιμοι οίκων ευγηρίας.

Από τους κεντρικούς κόμβους μεταφοράς του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν πακέτα εμβολίων, εξοπλισμένα με πομπούς GPS και αισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία, φθάνουν σε νοσοκομεία της χώρας.

Οι δόσεις των εμβολίων θα παραδοθούν σε 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες. Αστυνομικοί θα συνοδεύουν τα φορτία από το εργοστάσιο στον τελικό προορισμό.

Η Pfizer εκτιμά ότι εντός του Δεκεμβρίου θα είναι σε θέση να διαθέσει 6,4 εκατομμύρια δόσεις. Παρά τους μήνες προετοιμασίας ωστόσο η διανομή του εμβολίου στο σύνολο των 330 εκατομμυρίων Αμερικανών, παραμένει τεράστια πρόκληση.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν την ώρα που οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερους από 3.300 θανάτους και 230 χιλιάδες κρούσματα σε μία ημέρα. Ακόμη και αν η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού εξελιχθεί ομαλά, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή.

Στη Βενεζουέλα, ο γιός του προέδρου Νίκολας Μαδούρο και βουλευτής, έκανε δημόσια την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Στο Περού, ανεστάλησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm, μετά τις σοβαρές παρενέργειες που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2020