Κόσμος

ΗΠΑ: Συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αριστεριστών στην Ουάσιγκτον

13.12.2020 | 20:42 Eνσωμάτωση

Ακροδεξιοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ καταδιώκουν και χτυπούν μέλος της Antifa σε δρόμο της Ουάσιγκτον.

Σε άλλο σημείο αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν ακροδεξιό της οργάνωσης Proud Boys, ενώ διαδηλωτές δέχονται ιατρική βοήθεια μετά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας που ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Πεδίο μάχης θύμισαν οι δρόμοι της αμερικανικής πρωτεύουσας χθες το βράδυ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν χτυπήματα με μαχαίρι και νοσηλεύονται. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 20 άτομα. Τα επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης οπαδών του Τραμπ που κατήγγειλαν νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Φορώντας στρατιωτικά γιλέκα, ρούχα παραλλαγής και κράνη, τουλάχιστον 200 ακροδεξιοί εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση και κάλεσαν τον Τραμπ να μην παραδώσει την εξουσία, αλλά να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι οπαδοί του Τραμπ ξέσπασαν σε κραυγές ενθουσιασμού όταν ο πρόεδρος αποφάσισε να τους χαιρετήσει περνώντας με το ελικόπτερο του πάνω από την συγκέντρωση.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Τραμπ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2020