Κόσμος

Κορωνοϊός: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων

12.12.2020 | 06:26

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ.

Άμεσα, είχαμε πανηγυρισμούς από τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για ιατρικό θαύμα, ενώ είπε ότι ιός μπορεί να ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά τελειώνει στις ΗΠΑ. Επίσης είπε ότι όλοι οι Αμερικανοί πολίτες θα εμβολιαστούν δωρεάν, και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπήρξαν πιέσεις προς τον πρόεδρο του FDA, ότι ή θα εγκρίνει το εμβόλιο ή θα πρέπει να παραιτηθεί. Ο ίδιος αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού στη Γαλλία, όπου σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι επικράτησε το αδιαχώρητο για τουλάχιστον τέσσερεις ώρες, λόγω τεχνικών προβλημάτων σε δύο συρμούς που έφεραν καθυστέρηση στα δρομολόγια.

Στην Ελβετία σκιέρ «πλημμυρίζουν» τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία λειτουργούν κανονικά. Οι πολίτες της χώρας αντιδρούν για το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο τα δικά τους χιονοδρομικά κέντρα. Ο συνωστισμός εντοπίζεται και στις καμπίνες των τελεφερίκ, ενώ άμεσα αναμένονται μέτρα για τον περιορισμό του.

Τέλος, σε όλη την Ευρώπη σκληραίνουν τα περιοριστικά μέτρα ενόψει Χριστουγέννων.

Στη Γαλλία δε θα ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού και η εστίαση, ενώ μόνο τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Παράλληλα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 8 το βράδυ και όχι από τις 9.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 12/12/2020

Κόσμος