Ελλάδα

MEGA Stories: Τα μυστικά των likes & των views – Μια βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

08.12.2020 | 00:42

Influencer, YouΤuber, followers, likes είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στην γλώσσα των social media.

Η εκπομπή MEGA Stories και η Δώρα Αναγνωστοπούλου κάνουν μια «βόλτα» στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των μέσων που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, και μιλούν με ανθρώπους που έχουν χιλιάδες views και «ακολούθους».

Δανάη Γεωργαντά, κατά κόσμον «I Mikri Ollandeza». Μια διάσημη YouTuber, από τις πρώτες στην Ελλάδα, με χιλιάδες views και followers στο διαδίκτυο. Μιλάει για το πώς προέκυψε το όνομά της και πώς ξεκίνησε την πορεία της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Όταν ξεκίνησα εγώ υπήρχαν άλλες πέντε κοπέλες που έκαναν Youtube. Ήμουν αρχή αρχή».

Η «I Mikri Ollandeza» μιλάει για τη ζωή της ως influencer και το πώς διατηρεί τους followers της.

«Είναι το ίδιο πράγμα με τα ριάλιτι. Όλοι θέλουν να δουν από την κλειδαρότρυπα».

«Αυτό που δημιουργεί τα περισσότερα likes και τα περισσότερα views είναι η ειλικρίνεια του ίδιου του creator απέναντι στο κοινό του» λέει από τη μεριά του ο Θοδωρής Τσαντούλας από τη Digital Minds, με τον Κώστα Γιαννακίδη, δημοσιογράφο, να επισημαίνει ότι τα social media όχι μόνο επιτρέπουν το να κοιτάζει κανείς από την κλειδαρότρυπα αλλά πλέον έχουν περάσει από την άλλη μεριά της πόρτας.

Ένα άλλο στοιχείο που οδηγεί στην επιτυχία του ψηφιακού κόσμου είναι το χιούμορ σύμφωνα με τον Δημήτρη, συνεργάτη και σύντροφο της Δανάης Γεωργαντά, τόσο στο YouTube όσο και στη ζωή, αλλά και η οριοθέτηση ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή.

«Περάσαμε μια φάση τριβών και τσακωμών, μέχρι να βρούμε τα όριά μας», λέει η «I Mikri Ollandeza».

«Από τότε που έχουν εμφανιστεί τα social media, έχουν αλλάξει το τοπίο του marketing», σημειώνει από τη μεριά της η Ναταλία Ορφανάκη, marketing manager, μιλώντας για τον ρόλο και την επιρροή που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα.

Μεγάλη είναι η συζήτηση γύρω από το ποιος μπορεί ή πρέπει να γίνει influencer, με την κ. Ορφανάκη να επισημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει και την Αθηναΐδα Νέγκα, δημοσιογράφο, να λέει από τη μεριά της ότι «το κάθε social media απαιτεί το δικό του περιεχόμενο».

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει influencers» θα πει ο Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, με τον «Vibrator», γνωστό YouTuber comedian, να μη θεωρεί τον εαυτό του influencer παρά την επιτυχία που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εγώ είμαι YouTuber. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να παίρνω τον τίτλο του influencer» λέει ο «Vibrator», μιλώντας για τη δουλειά που κάνει στο YouTube και για το περιεχόμενο που παράγει.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 08/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.