Ελλάδα

Επέτειος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Ο ρόλος και η δράση της αστυνομίας

07.12.2020 | 07:09

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, για το πώς κύλησε η μέρα της επετείου για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, το 2008.

Για το σοκαριστικό βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να παίζει και να καταστρέφει ένα μπουκέτο λουλούδια που κάποιος άφησε στο μνημείο που έπεσε νεκρός ο άτυχος μαθητής., ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε πως ο αρχηγός της αστυνομίας έχει ήδη διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και βαθιά έρευνα του θέματος.

Οι αστυνομικοί, όπως είπε, δεν παίρνουν οδηγίες, αλλά εκπαίδευση για την εκτέλεση του καθήκοντος. Οι εντολές για τη χθεσινή μέρα ήταν η καθολική απαγόρευση προσέγγισης της συμβολής των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από το χέρι του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο κ. Μαρακάκης με τη σειρά του υποστήριξε πως η κυβέρνηση με λήψη αποφάσεων λαμβάνει έκτακτα μέτρα, σκληρές αποφάσεις με πρόσκαιρο χαρακτήρα. Η αστυνομία έχει βαρύ φορτίο όχι μόνο για τα υπηρεσιακά της καθήκοντα, αλλά έχει επιφορτιστεί να φέρει σε πέρας και τα ζητήματα για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Σε έκτακτες συνθήκες τα μέτρα που λαμβάνονται είναι οριζόντια, σημείωσε και πρόσθεσε πως σε τέτοιες καταστάσεις καλό είναι να δεχθούμε την προσωρινότητα των μέτρων.

Ακόμα μίλησε για τη μεγάλη διάρρηξη σε θυρίδες τραπεζών λέγοντας πως αυτό που είναι κρίσιμο είναι η διαδρομή των θυρίδων, καθώς εκείνες δεν βρίσκονταν εκεί πάντα, αλλά μεταφέρθηκαν στη συγκεκριμένη τράπεζα. Υπό έρευνα είναι τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο, όπως οι μισθωτές άλλων θυρίδων και οι υπάλληλοι της τράπεζας.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 07/12/2020

Ελλάδα