Πολιτική

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

06.12.2020 | 09:54 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, αν προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε την κατάσταση πρέπει να εστιάσουμε σε δυο πεδία, στο οικονομικό και το υγειονομικό.

Όσον αφορά το πρώτο, τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι αρνητικά, καθώς η ύφεση της τάξης του 11,7% κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ.

Στο υγειονομικό σκέλος, υποστήριξε ότι δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με το τι πήγε τόσο λάθος και ζήσαμε αυτό τον «μαύρο Νοέμβρη».

Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε ποτέ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας είναι τραγική και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. «Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για τη μάχη, καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα» σχολίασε.

Σχετικά με το εμβόλιο, υποστήριξε πως πρόκειται για πάρα πολύ θετική εξέλιξη, ωστόσο για τη συλλογική ανοσία θα περάσουν μήνες, ίσως και μέχρι το καλοκαίρι.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να δώσουμε μια μάχη για να νικήσει η ζωή, με ενίσχυση του ΕΣΥ και μαζικά τεστ», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 06/12/2020